El canvi de Permanent a Contracte a Dades i Analítica

5 mins

Haver treballat en l'àmbit de la contractació de Dades i Anàlisi durant més d'una dècada m'h...

Haver treballat en l'àmbit de la contractació de Dades i Anàlisi durant més d'una dècada m'ha permès veure com la indústria emergeix, evoluciona i canvia a un ritme increïble. En la meva experiència, aquest ha estat sempre un mercat impulsat per places fixes, especialment a França (ja que centraig els meus esforços professionals principalment allà).

No obstant això, en els darrers anys, tots hem vist un canvi en les necessitats i demandes de les organitzacions, i també dels mateixos empleats. Les oportunitats de contracte ara estan disponibles i creixen contínuament en nombre, així com els professionals entusiastes que busquen prendre un control més fi sobre la seva carrera i guiar la direcció dels seus projectes i desenvolupament de competències. Només en l'últim any, el meu equip i jo hem donat suport a més d'una dotzena de consultors en la seva cerca de missions com a enginyers de dades i científics de dades com a autònoms, i em complau dir que les missions han estat un èxit!

En aquest blog, parlo de les situacions i circumstàncies que influencien o haurien de (des del meu punt de vista) provocar la consideració d'un professional de Dades i Anàlisi de fer la transició de la seva posició fixa a una com a autònom.

 

Quan hauríeu de considerar un canvi de plaça fixa a contracte?

Crecer dins d'una empresa i adquirir capital de carrera sòlid és una manera lògica d'adquirir les habilitats i els coneixements valuables per destacar en la vostra carrera tecnològica. Aprendre dels altres, comprendre el negoci i els seus processos i desenvolupar diversos projectes d'acord amb aquesta comprensió i els vostres coneixements especialitzats són ingredients inestimables per al vostre desenvolupament professional.

 

Triggers

Què segueix, però? Hi ha espai per a més aprenentatge i desenvolupament? Podeu fer créixer el vostre rang i responsabilitats? La vostra posició encara és desafiadora? Hi ha projectes més emocionants?

De vegades, la transició de plaça fixa a contracte és simplement el pas lògic a la carrera basat en les respostes a les preguntes anteriors. Molts professionals de Dades i Anàlisi es troben atrapats en les seves posicions després de completar un o més projectes només perquè no hi ha més espai per a més... més aprenentatge, més desafiaments, més creixement. Alguns podrien argumentar que utilitzar les vostres habilitats i reputació per unir-se a una altra organització és més segur i lògic. Des del meu punt de vista, torna a les respostes de les preguntes inicials i a la comprensió de les motivacions principals d'una persona.

 

Personalitat i motivacions

Una opinió generalitzada és que pujar la lletra professional i assolir un rang més alt en una organització o indústria equival a l'èxit. El que vaig descobrir al llarg de la meva carrera com a reclutador de tecnologia és que els professionals en el meu camp d'expertesa estan molt més impulsats per oportunitats desafiant i desenvolupament de competències que no pas pels títols de treball. Aquests són els mateixos individuals que guio a través de la transició de plaça fixa a contracte. Són persones disposades a ser solucionadors de problemes, creadors i aventurers. Prossegueixen liderant la innovació i resolent nous enigmes regularment.

Així com els inversors, els gurus de dades i anàlisi es divideixen en dues categories: els que inverteixen a llarg termini (en aquest cas, en la seva carrera) i opten per construir una cartera estable i segura, i els que estan disposats a estar sempre alerta, descobrint noves oportunitats, obtenint guanys ràpids i en la majoria dels casos... majors riscos - majors guanys.

 

Temps

La meva feina era molt més difícil fa uns anys perquè tenia molts frikis de les dades que volien treballar com a autònoms, però el conjunt de habilitats no cobria els criteris dels meus clients. Per què era així? Per molt calent i emergent que sigui ara les Dades i l'Anàlisi, no hem de oblidar que encara és una indústria relativament jove. Perquè qualsevol professional esdevingui contractista, el criteri més important seria que tingués butxaques plenes de coneixements. Afortunadament, avui estic desbordat de gurus, i les oportunitats a l'espai autònom per a ells són infinites. Però tornant al meu punt i al títol d'aquesta secció: el temps és clau per fer aquesta transició a la vostra carrera en Dades. Tan òbvi com pugui semblar, necessiteu habilitats i experiència per tenir èxit en la contractació. Cal Newport va escriure un llibre anomenat 'Tan bo que no poden ignorar-vos', que us recomanaria llegir no només per entendre la importància de calcular amb precisió els vostres moviments professionals, sinó també per inspirar-vos i ser intencionats al respecte.

 

Com pot Montreal Associates ajudar amb els desafiaments i les incerteses?

 

Serveis personalitzats

L'aproximació personalitzada és la meva prioritat número u per a cada projecte en què em comprometo. No em presento als professionals de dades establerts en posicions fixes amb la intenció de convèncer-los que el freelance és el camí a seguir. M'acosto a ells per entendre la seva situació, objectius i aspiracions, avaluar les seves habilitats i construir una imatge detallada de la seva personalitat. Només llavors, si és rellevant segons els meus criteris, els presento les oportunitats que tinc disponibles, així com la possibilitat de canviar la seva manera de treballar. La nostra col·laboració és una decisió mutual, i passem pel procés de transició com un equip.

 

Suport legal

Essent presents en el mercat de contractació durant més de 40 anys, a Montreal Associates hem trobat nombrosos reptes per a diferents consultors en el seu camí cap a convertir-se en autònoms. Hem après, hem escoltat, hem ampliat els nostres horitzons. Hem fet aliances amb organitzacions que faciliten el procés pels nostres consultors i estem segurs de donar suport i consells en aquestes qüestions.

 

Nòmina

A més d'ajudar amb els consultors amb la seva configuració d'una empresa (o quina estructura legal que hagin triat per a la seva activitat freelance), hem tingut disponibles els nostres proveïdors de nòmina preferits per a ells. Escric aquesta frase en passat ja que estic orgullós d'anunciar el llançament del nostre propi servei de nòmina a Montreal Associates. Estem totalment equipats i encantats de cuidar també d'aquesta part de la feina!

 

Pròxims passos?

En la recerca de més control sobre la seva feina, amb l'anhel de desafiaments i sovint millors recompenses financeres, molts llegendaris de dades i anàlisi troben el seu camí fora de l'estructura organitzativa típica i construeixen la seva pròpia trajectòria de progressió professional.

Què hauríeu de fer si voleu unir-vos al moviment?

  1. Assegureu-vos de tenir prou capital de carrera
  2. Entengueu la diferència entre treballar en una posició fixa i en una de contracte
  3. Contacteu amb mi per obtenir consells i orientació d'experts