Els principals llenguatges de programació que has de conèixer al 2020

5 mins

Aprendre un nou llenguatge de programació no és gens senzill i requereix anys de feina i ded...

Aprendre un nou llenguatge de programació no és gens senzill i requereix anys de feina i dedicació. Per tant, saber quins llenguatges estan en demanda i valen la pena de ser especialitzats pot ajudar a garantir un futur millor a la indústria tecnològica, i el temps dedicat serà ben emprat.

Hi ha més de 700 llenguatges de programació, tot i que podríem dir que avui dia n'hi ha uns 20 que es troben entre els més populars. Dit això, un bon programador hauria de conèixer almenys dos o tres llenguatges "trending" per assegurar-se que la seva habilitat estigui en demanda al mercat laboral.

Ja que la tecnologia avança ràpidament i està en constant evolució, és important mantenir-se actualitzat sobre els canvis que adopten les principals empreses tecnològiques de la indústria. Per tant, és sempre molt important estar al corrent de quins llenguatges de programació estan en alta demanda. El 2020 sembla que es revelen algunes tendències bastant clares...

 

Aquests són els principals llenguatges de programació que hauries de conèixer el 2020

 

Python

Un dels llenguatges més populars i versàtils del mercat és Python. Segurament n'has sentit parlar diverses vegades i és pràcticament una parada obligatòria si vols dedicar-te al món de la programació. És un dels llenguatges més coneguts per a aplicacions web escalables i és extremadament fàcil d'utilitzar en aquest àmbit. És compatible amb moltes variables i fàcil d'implementar; de fet, algunes xarxes socials com Instagram, YouTube i Pinterest han estat creades utilitzant aquest llenguatge.

 

 

Java

Possiblement el llenguatge de programació més utilitzat al món i també un dels més populars. Ha estat al mercat durant diverses dècades i tot desenvolupador hauria de saber com programar en Java. És un llenguatge bastant estable i sempre es troba en les primeres posicions dels més populars i demandats any rere any. És especialment útil per a treballs basats en el desenvolupament de tot tipus i àmpliament utilitzat per crear aplicacions a la plataforma Android.

 

 

C/C++

Encara que ha perdut alguna popularitat amb el temps, la veritat és que la majoria dels sistemes operatius han estat escrits en aquests llenguatges de programació. I si tens interès en el desenvolupament a nivell de sistema, aprendre'ls és pràcticament obligatori.

Essent un llenguatge extremadament estable i ràpid, té una àmplia comunitat darrere amb una multitud de recursos que et ajudaran tant en l'aprenentatge com en una major especialització.


 

JavaScript

JavaScript és un dels llenguatges front-end més populars del mercat i s'utilitza principalment en el disseny de diverses aplicacions interactives. Moltes organitzacions deleguen la seva responsabilitat a aquest llenguatge de programació. Actualment, aquestes empreses estan marcant l'ús generalitzat de NodeJS, que és un entorn d'execució basat en JavaScript amb el qual els desenvolupadors poden fer scripting al costat del servidor utilitzant aquest entorn.


 

Go

Sovint anomenat Golang (per evitar confusions amb altres coses), aquest llenguatge ha estat desenvolupat per Google i ja això li confereix gran importància. Les empreses el utilitzen en sistemes distribuïts per a entorns de multiprocessament. Curiosament, les start-ups a la Silicon Valley confien molt en aquest llenguatge de programació. És clar que ara està guanyant popularitat, així que podries intentar centrar-te primer en aquests llenguatges de programació anteriors. Tot i això, aquest llenguatge Go és extremadament atractiu, especialment amb una mirada al futur.

 

Aquests cinc llenguatges de programació són essencials per al 2020 i, si vols ser un programador amb una feina pràcticament garantida, assegura't de dominar-ne perfectament com a mínim dos per tenir èxit.